fjärilar

ida va ja på landet...  fotade typ 5olika sorters fjärilar. visar sen. ja fick ett nytt kastspö och ja gick och fiskade me mamma. ja badade också. saknar er alla. kram

landet

e p¨landet nu. har det ganska mysigt och skönt. har tagit massa bilder visar sen. måste gå nu tittar på en film. kmr inte ihåg va den heter. hej då saknar er

bilderna

här e bilderna som ja fotade me khlood och sama:
detta e bara några av bilderna och juste. imorgon åker ja till landet ganska länge, fast ja kmr den 10juli bara för att anneli och isabella ska ha fest men sen åker ja tillbaka. ja tror inte att ja kmr skriva i bloggen, men vi har en data där, fast den e trög, men ja ska försöka att skriva iallafall. puss och kram, sötnowsar, ja kmr sakna er

sjuk

igår va ja sjuk och hade feber men sen vid fyratiden så gick febern ner och ja va ute me khlood och sama. anneli elr isabella kunde inte, och vi kunde ej hitta najma. vi gick bara runt och fotade massa bilder, ja visar imorgon. puss

jiddra inte me zohan

igår gjorde ja inget speciellt, men på kvällen gick ja på bio me två av mina brorsor. vi gick på jiddra inte med zohan. ja tyckte den va ganska bra...
 

=)

ida va ja ensam hgemma halva dan, sen vid ettiden gick ja khlood, anneli, isabella och sama ut. vi gick först hem till anneli. sen gick vi till gottom och vi köpte slash. mmmmmmmm... najma kundeinte komma ut. vi gick till grillen och köpte pommes, gick hem till mig och åt och fotade. sen gick vi till fältet och körde fotboll och ja hade me mig kameran. sen kom ja hem, skicka de typ hundra bilder från min kamera till dom och sen ringde najma. då gick vi ut. vi va me snorungarna och hade ganska så roligt. sen helt plötsligt började det ÖSREGNA! skitmkt. så ja sprang hem och kom hem helt dygnblöt. här e några av bilderna som vi fotade ida:

kläderna

ucla tröjan
tjocktröjan från bikbok
badbyxorna SOC

love shopping- igen

ida va ja i kyrkan 9-12. sen gick vi hem och åt och sen cyklade mamma och ja till farsta, för ja skulle köpa badbrallor. ja köpte en till tjocktröja och badbyxor, en t-shirt (ucla) och en bikinitopp. ja fotar imorgon och visar. när ja kom hem gick ja ut me najma och khlood. vi hade tråkigt och gjorde inget särskilt sen gick khlood hem och vi hade lika tråkigt najma och ja. och juste klänningen va slutsåld så ja kanske, bara kanske ska köpa på nätet.,..

jättesöt klänning

imorgon ska ja köpa en tjocktröja, nya badshorts och en elr två skitsöta klänningar. ja såg dom på h&m´s hemsida och dom e skitbilliga! så här ser dom ut:
visst e dom söta? dom kostar bara 49,50:-

ja frågade mamma om ja fick köpa dom hon ba ok, kanske. ja vill helst ha den gröna elr den lila. men den gula och röda e också fina, ja tror ja får två, inte alla iallafall. men ja älskar dom dem e superfiiina!!! hoppas iallafall att dom finns i butiken och inte bara på internetshoppen, ja ska ringa och fråga dom imorgon. hoppas också att dom inte e förstora elr nåt. ja älskar mönstret, det e sååååå fiiiint!  im in löööve whit a dress!!!!

föräldrafällan

ida hade ja tråkigt. tänkte gå ut me sama och khlood och najma men sama va sjuk. ja tittade på tv halva morronen och sen cyklade ja och mamma till bagis för att köpa jordgubbar. vi köpte jordubbar, plommon och bananer. yummie... sen gick ja och najma ut och vi gjorde jordgubbssmoothie hemma hos mig. det va skitgott! sen köpte vi godis, för mina pengar såklart! sen gick vi hem till najma och tittade på föreldrafällan som ja har sett 4ggr tidigare. men ja såg typ bara en kvart sen gick ja hem och kollade klart på hela filmen. den e jätte bra och den e me lindsay lohan som huvudperson. hon spelade in den när hoj va liten och hon e ju skitsöt å den filmen tycker ja!! hon har fräknar och allt. ja åt chips och drack läsk. mmmmm....=)

kläderna

shortsen
ett linne från h&m
ett linne från bikbok
ett till linne från h&m
och trjocktröjan.
tightsen finns me på bilderna och strumporna behöver ja inte visa. dom e vita och kortstrumpor elr vad det nu hetger

=) shopping

ida hade ja tråkigt hela dan, fast vid tvåtiden åkte mamma och ja till t-centralen och skulle köpa presenter till mina kompisar. ja köpte lite saker till dom. säger ej. ja köpte massa saker till mig me- på rean! ja köpte ett linne från bikbok, en tjocktröja från bikbok, två linnen från h&m, tights från h&m, strumpor från lindex och det bästa- shorts! ja foter imorgon och visar. j e inte så nöjd me tröjorna för dom e inte så fina som ja trodde, och så e dom lite stora. sen ringde najma och ja gick ut me henne.

webcamera

ida vaknade ja typ vid sjutiden bara för att våra grannar va ute på bakgården och pratade högt och mitt fönster va öppet så dom väckte mig. ja tittade på tv och spelade data. sen vid lunch gick jag ut me kira och sen va ja vid datan igen. ja har blivit värsta datanörden nu när brorsan e på kollo och ja e ensam hemma och får spela data hur mkt ja vill. mamma och pappa kmr hem vid fyratiden. när ja satta vid datan ominstallerade ja min webcamera och fotade mig själv:

ja hatar verkligen mitt hår. det e helt rakt och tråkigt. har nån tips hur ja kan få lite volym i mitt hår (kommentera då)? skulle verkligen gilla det. fast ja vill inte ha så mkt volym som fjortisar me ruffsigt o äckligt hår. bläää... sen vid sjutiden ringde najma och vi gick ut. vi gjorde inget särskilt. gick bara runt lite.

juste ja bakade kladdkaka också mmmmm.

Washington D.C och tio saker jag hatar med mig själv

ja tog me kameran ut iskogen me kira ida. vi gick till ett ställe som kallas "utkiksberget". det e som ett berg eller en stor skogig kulle, som har fin utsikt när man kmr upp. kira och ja såg en hare och en ekorre. hann inte fota dom för dom e så snabba. det åskade i skarpnäck den tiden vi va där (kl.10) så kira , som e rädd för åska, buller och raketer, skällde som en galning när man kunde höra åskan.ja tog lite foton. här e några av dom:


sen efter det sa mamma att ja måste gå till bibblan för hon jobbade hela dan och hon hade en försenad bok som ja skulle lämna. ja lånade två böcker också. dom hette "tio saker jag hatar med miig själv" av Randa Abdel- Fattah och " Washington D.C" av Meg Cabot ( Meg skrev en prinsessas dagbok också)

Washington D.C:
De tio viktigaste anledningarna till att det för tillfället suger att vara Samantha Madison: 10. Min storasyster är typ populärste tjejen i skolan. 9. Min lillasyster är ett geni med stadigt medlemskap i Mensa. 8. Jag är olyckligt kär i min storasysters anarkistiska pojkvän. 7. Jag blev ertappad med att sälja kändisteckningar i skolan ... 6. ... och nu måste jag ta konstlektioner efter skolan som straff 5. Jag har precis räddat livet på USA:s president (och bröt armen när jag gjorde det). 4. Så nu tror hela världen att jag är en hjälte ... 3. ... vilket jag VERKLIGEN inte är. 2. Dessutom har jag blivit utsedd till tonårsambassadör i F.N. Och den främsta anldeningen till att det VERKLIGEN suger att vara jag just nu: 1. Presidentens son var kanske kär i mig. Men jag var för korkad för att se det Roligt, romantiskt och snabbläst om en amerikansk tjej som är expert på att ställa till det för sig.

Tio saker jag hatar med mig själv:
Vem är jag? Jamie eller Jamilah? I skolan är jag den blonda Jamie- en i mängden. Hemma är jag muslimen Jamilah- med en pappa som gör mig galen. Jag borde vinna en oscar för mina skådespelartalanger. Men jag kan inte fortsätta så här mycket längre...






Det va som stod på baksidorna. och framsidorna va också med =)! sen gick ja ut me sama, najma och khlood. vi gjorde inget särskilt. vi va ute från 14.15 till 18.30. och nu sitter ja här och i över imorgon ska ja till t-centralen och köpa födelsedas presenter till najma, isabella och anneli.



last holliday

ida hade ja tråkigt halva dan. ja spelade data och städade.sen gick ja ut me khlood och sama vi åt på grillen, gick hem till khlood, och hyrde film och tittade hos sama. vi hyrde "last holliday" ja hade redan sett den, men dom ville ha den så.

............???


du vet väl att du e värdefull,
att du e viktig här och nu.
att du e älskad för din egen skull,
för ingen annan e som du.


spöregn

igår va ja ute me najma i spöregnet, vi blev dygnsura!

bilderna från igår:

<------ja ser ut som en fjortis här (e inte det)


kuligt

ida va ja ute me khlood, sama och najma. vi va hemma hos sama först och vi bakade muffins. när dom blev klara va dom skitäckliga! sen gick khlood hem och najma ja och sama va ute. vi cyklade till bagis (vi pallade inte planka) fö att ja skulle låsa upp min mobil från tre så att ja kunde på tele2. mobilen blir klar imorgon. sen cyklade vi hem igen och vi lämnade min och najmas cykel men inte samas. vi sjutsade  varann lite sen gick vi till sharon och gungade på en stor koggunga. vi tog massa fotn men dm lägger ja in imorgon för dom ligger ju i min mobil så ja lägger in dom imorrn. sen gick sama hem och najma och ja köpte slash och vandrade runt. vi va på hennes gård och gjorde olika saker.sen gick ja hem. ja lägger in bilderna imorrn....

=( im sad...

på pa gb:ade sharon mig och frågade om ja ville gå ut.  ja sa ja, klockan 3. klockan typ1 så ringde sama och fråga om ja ville ut. ja sa ja. sama ringde khlood och ja ringde najma.
- hallå, det e natta, sa ja
- hej, sa najma
- vill du gå ut, frågade ja
- ja pallar inte, sa najma. bara vi e på gården.
-nej det e tråkigt där, sa ja.
- men ja får inte gå längre, sa najma.
- ok, ja frågar om sama och khlood vill det. sa ja
- mm, he då. sa najma
-hej då, vi kmr om vill vill.
sen ringde ja sama och hon sa att khlood kunde gå ut. vi gick ut och ja frågade om dom ville gå till najma. "palla"sa dom.  vi gick hem till sama och åt m&m, toblerone, tuggummin och spelade kort. sen gick ja hem och gick ut med kira. och sen gick ja ut me sharon. vi kickade och lite så... när vi va ute ringde sama och sa att najma va sur. atthon blev sur för att vui aldrig kom, att hon väntade skitlänge på oss. ja blev ledsen och efter nån timme gick ja hem. 15min efter gick ja till najma. hon va inte hemma så ja gick ut på hennes gård frågade hennes syskon och gick till granngården.ja hittade inte henne, så ja gic hem och nu sitter ja här. im sad... tänk om hon e allvarligt sur? =(
lite bilder från igår. sama o ja och ja!

sorry najma?! love ya...
två sötnowsar!




ja kallar sama eskimo. ee inte dom lika?:
    =    
   =  

avslutning.

ida på skolan va det avslutning. 5 elr 6 personer i vår klass fick en fotbollsbok och sverige svettarmband frö att vi va me och ordnade fotbollsturneringen. ja hade på mig min vita- young blood klänning, en vit ginatricotväska som ja fått av sama i fördelsedaspresent, vita tights, ballerina och en kofta. koftan va lite ful men det va kallt o ja hade inget annat. vi fick tillbaka massa gamla saker från typ 6-års som va jätteroliga att se. i sexårs spelade vi också in en låt, "vänner", som vi fick lyssna på. sen åt vi tårta och läsk. ja o khlood blev sams =). najma, ja,sama och khlood gick hem till mej spelade liote data och
sen gick najma hem. då gick vi hem till sama och fick toblerone och youghurt. och läsk! alla mina kompisar va jättefina. ja bad åsa ta en bild på alla oss tillsammans me min kamera. så här blev den:

visst e alla fina?

ja står bredvid najma längstut åt vänster. det e ja, najma, isabella,anneli, sama, khlood o sharon/namnen står i ordning).
hemma hos sama va vi inne på datan, tittade på tv och busade lite. sen skulle khlood gå hem så ja drog också....

här e lite bilder från avslutningen:

orkar inte mer

efter skolan gick ja, isabella, sama och najma hem till sama. vi körde tecken- ja o sama mot isabella och najma. dom vann me 3p... fast vi hade mkt mindre kort än dom...
här e två bilder av vattenkriget förut, ni vet....

förlåt mig

ida va ja ute me khlood, sama o najma. först kom khlood hem till mig och vi gick ut. khlood hade ringt sama och hon va på väg hem från ikea men hon skulle ringa när hon kom hem. så vi plingade på najma. hon skulle åka till farsta så hon kunde inte gå ut men hon skulle ringa när hon kom hem. så vi ringde till anneli. hon va ute med isabella, oliver, fredrik . så vi gick hem till mig och spela data. sen ringde sama och vi gick ut me henne. vi gick till grillen och ja bjöd på pommes. sen så gick vi in i ett hus med 11våningar. vi åkte högst upp. sen när vi skulle åka ner fick vi vänta på hissen jättelänge. vi skulle precis gåtrappan istället och just då kom hissen. khlood gick före så hon hade redan börjat gå ner på trappan. vi ropade på henne typ 2ggr och vi trodde att hon hördemen hon fortsatte gå så vi åkte ner. när hon kom ner från trappan va hon sur och gick hem.vi följde efter henne lite men sen så stannade vi. vi gick hem till mig 2min bara för att ringa najma och fråga när hon skulle komma men hon svarade inte. så vi gick och plingade på khlood.
-khlood förlåt, sa ja o sama.
-mm, sa khlood.
ja trodde hon menade ok ja förlåter er men så var det inte.
-förlåter du oss?sa sama
-nej, sa khlood.
sen gick vi och då ringde najma och sa att hon kunde gå ut. så vi busplingade på rasmus- en i vår klass.det va fett roligt.sen gick sam o ja hem efter typ 2timmar. då försökte vi ringa khlood men hon hade telkefonsvararen på så vi kunde ej prata me henne. så om du läser detta khlood- förlåt oss! ja älskar dig khlood:

landet

ja har inte skrivit så mkt nu, men det e bara för att ja va på landet. mitt land ligger utanför gävle. vi åkte ditt eftre skolan på torsdan. dagen efter badade vi 3ggr i dalälven. ja fottade massa bilder- mer är 450! ja blev skitgla för en speciell bild. ja fick en trollslända på närbild! den satt på vår bil på atennen.
visst e den fiin?
här e lite kirabilder:

här e blommor o sånt:


pappa fångade också en fisk. sutare nåt sånt. det va en kines me stora läppar:
den har skitstora pussläppar. visst e den läbbig?
det va inte alla mina bilder. det va ens inte en femtedel.


vattenkrig o annat

najma e så snäll. hon hade inte vart i skolan igår o ida men igår kväll så ringde hon och berätta vad hon hade gjort och så. hon kom ida efter skolan.

ida av adet skit roligt. först hade vi hemkunskap och gjorde kladdkaka. den va skitgod. sen hade vi vanlig da på skolan. vi körde sanning elr konka. efter skolan körde anneli ja o sama vattenkrig på samas gård. vi körde alla mot alla det va skitoligt! vi tog bilder också- skitsöta! men dom har anneli o sama på sina mobiler. ja hade inte me min. sen efter det så kom najma och plinga på. hon hade en ny tröja och slöja på sig. vi gick och köpte slash och gick lite och hade skitkul. sen köpte vi godis och plingade på sama men hon fick inte gå ut. ja lägge rin bilderna senare.a på najmas gård och det e en liten knäpp kille som  heter amir som bor där.

ja glömde också att säga en sak. vi va på najmas gård och det e en liten knäpp kille som  heter amir som bor där. ja såg honom gråta och sa till najma. hon ba:
-palla gå till honom, han grinar alltid för småsaker.
men vi gick till honom ändå.
-vad är det amir?sa ja onom igen och han va skitgla.
- asså mitt cyckelstyre e trasigt. har du skruvmejsel?svarade han.
najma o ja börja asgarva och fortsatte. efter 5min såg vi honom igen och han va skitgla.
-min cykel e fixcad, en man fixade den till mig! sa han

stackars boll!

ida hade vi vanlig da på skolan. efter skolan så blev det inget vattenkrig delvis för att alla hade glömt flaska och dels för att vi bestämdeoss för att gå hem till sama.där körde vi  sanning elr konka. det va isabella, anneli, khlood, sharon, ja och sama där. sen gick vi ut och alla förutom anneli, ja, khlood och sama gick hem. vi gick till bibblan och körde ett spel. och då plötsligt ringde mamma och frågade om ja ville åka till ryssland den 2november. ja sa ja och ja blev skitglad. ja har inte varit i ryssland på 5år (min mamma e från ryssland) och det bästa- det e på skoltid!

ja hade min boll i min väska. den rullade iväg några meter och ja pallade inte bry mig. efter 10min skulle ja gå och hämta den- och den va borta! ja hade sett den allderles nyss. ja blev skitledsen för att ja hade fått den i födelsedagspresent (27april) ooch dessutom så va den skitbra att kicka me.... så här såg den ut:

ja själv tycker att den e ganska snygg men den skulle va snyggare utan italiens flagga på sidan. ja slog mitt rekord ida. ja gjorde 33. och efter det gjorde khlood 38!

och ps! tack khlood, najma, sama, anneli, isabella och sharon. ni lyser upp min dag. va skulle ja göra utan er. ni e så snälla mot mig ja e så glad att ja har er. jag älskar er. det e sånna som er man kallar riktiga vänner

skitfina skor

ida på skolan hade khlood köpt nya skor. dom va skitfina ja svär. hon hade köpt dom på dinsko för 179:-.  ja hittade ingen bild poå dom, tyvärr. ida efter skolan hade vi vattenkrig- innomhus! vi blötte ner hela kapprummet och sen kom alex (gympaläraren) och blev skitarg så vi fick torka upp allt! vi ska ha vattenkrig imorgon på riktig utomhus! efter skolan gick ja till tandläkaren och nu ska mamma och ja cykla till sandsborg för att hämta mina badbyxor som ja råkade glömma där när ja va där me klassen. det är pumashorts

shopping

ida va ja på globens shoppingcentrum. ja va där ensam. ja köpte två tröjor. ett linne från H&M för 49:- till min avslutningsklänning (ja ska ha den under). och sen en från jc. asså det e så här. föut så hade min kompis isabella fått en jätte fin tröja, ja köpte exakt likadan och den kostade 179:-. ida va ja på jc och dom hade värsta rean- 50% på allt i butiken. då köpte ja en nästan likadan (ja har en vit, me t-shirt ärmar) fasst turkos och som ett linne! den kostade bara 75:-. ja blöev skitglad för ja älskar verkligen sånna tröjor. ja hittade inget fotto på nätet så ja kan tyvärr inte visa....
i globen träffade ja sharon, hon va där me sina två kusiner. sen åkte ja hem. egentligen åkte ja dit för att köpa en sån där tröja som najmas syster men dom fanns inte där.

ja försökte göra bilder på tröjorna:
här e gamla:


här e nya:

RSS 2.0