venne

sama sa att ja inte skrivit på länge så ja ska skriva ett inlägg nu. fast 2dar e inget. ja skriver inte för att det inte händer nåt. ja har inget att skriva om... jaja. ja menar va ska ja skriva om, dett har typ inte hänt nåt...


Kommentarer
Postat av: Sama

Sabina Akther Runa







Jag har fått en uppgift av min lärare att intervjuva nån person i min familj. Jag valde att intervjuva min mamma för att jag vill veta lite mer om henne. Min mamma heter Sabina Akther Runa. Hon kommer ifrån Bangladesh.



Hon har två barn och jag är en av de. Den andra heter Prema och hon är 16 år.







Första frågan var om hon var rädd för något när hon var liten. Mamma svarade att hon var rädd för ganska många saker t.ex ormar.



Själv är jag inte direkt rädd för något men jag är jätte rädd för sniglar.



"Vad var ditt favoritprogram när du var liten?", frågade jag henne.



"Jag hade direkt inget favoritprogram men jag brukade oftast kolla på musik kanaler bland annat Mtv och jag brukade kolla på engelska serier", svarade mamma.



Om man tänker efter är engelska filmer ganska bra och roliga. Man lär sig mycket engelska.







Min mamma var inte så bra eller inte alls bra på matte och idrott men hon var jätte duktig på alla andra ämnerna. Det är ungefär samma sak med mig . Förut var sången hennes karriär men nu tar hon hand om oss, fast hon brukar sjunga ibland.







"Vad brukade du äta som snacks när du var lite?", frågade jag.



"Jag brukade äta glass", svarade mamma med en glad min. Mamma är 1,60cm lång. Jag är kortast av alla mina kompisar. Jag är 1,49cm och min kompisar är minst 1,55 cm. Mamma brukade jobba med att vara en sångerska i bangladesh. Ibland undrar man vem som ärvt hennes röst. Det är faktisk min syster. Jag har ärvt mammas IQ. Mamma, hon bara älskar att sjunga. Hon sjunger när hon städar,duschar,läser m.m. "Vem var din bästis?" ,frågade jag mamma. " MIn bästis var en tjej som heter Chinu", svarade hon. Jag hade en bästis som hete maria. Nu har jag många bästisar.



Det har inte hänt nåt hemskt i min mammas liv än, tack och lov , sa hon. "Vad är det bästa i ditt liv?" , frågade jag henne. " Min familj såklart " , svarade hon. Det var hela intervjuven.







Vad tyckte jag om intervjuven?







Jag tycker att intervjuven gick ganska bra. Det var lätta fråger men jag kanske ska öva mer på att hitta på mer spännande frågor. Den här läxan är den roligaste läxan jag har gjort och jag tycker att vi borde oftast göra såna här läxor .Men frågan är om ni tycker den blev bra!







Av: Sama Rahman 6b



2008-09-06 @ 15:33:45
URL: http://eskimoo.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0